Pages

Ads 468x60px

Túl sok a sárga zászló



A játékosok elégedetlenek a játékvezetők munkájával

Számos NFL játékos adott már hangot nemtetszésének, miszerint ebben a szezonban túlzásba viszik a játékosok épségének óvását, a játékvezetők túl sok személyi hibát ítélnek. A játékvezetők alelnöke, Mike Pereira nem ért egyet a panaszokkal. Sőt, azt állítja, hogy a bírók nem fújnak be elég passzoló elleni durvaságot, késői ütközést, szükségtelen keménységet, és egyéb hasonló kihágást. Az alelnök a liga filozófiáját röviden így jellemezte: „Ha kétségeid vannak, dobd be a zászlót. Erre bátorítom a játékvezetőinket. Így kell hozzáállni a játékosok testi épségének megóvásához.”

Viszont néhány játékos, például a Hines Ward, a Steelers elkapója, csapattársa, Troy Polamalu safety, Joey Porter, a Dolphins linebackere, és Dre Bly, a Broncos cornerback-je kijelentették, hogy a játékvezetők túlzásba viszik a dolgot. Pereira válasza erre az volt, hogy nem szabad toleranciát mutatni azon játékosok felé, akik kritizálják a játékvezetőket: „Ez nem elfogadható. A világ legprofibb bírói közül 120 ember keményen dolgozik nálunk. Nekem egyáltalán nem tetszik, hogy nyíltan kritizálják ezt a csoportot, akik mindenkinél nehezebb munkát végeznek a pályán.

De amiért Pereira nem bírja a kritikát, nem jelenti azt, hogy nincs valóságalapja. És az elégedetlenkedés folytatódni fog mindaddig, amíg a bírók továbbra is ezt a mentalitást követve dobálják a sárga zászlókat, és büntetik az olyan megmozdulásokat, mint Justin Tuck késői sackje, amelyet Brooks Bollinger szenvedett el. Pedig tisztán látható volt, hogy Tuck nem tudott volna megállni, hisz a labda elengedése és az ütközés között egy pillanatnyi idő telt el.