Pages

Ads 468x60px

A Pittsburgh továbbra is képtelen nyerni idegenben

A Pittsburgh Steelers az NFL 6. fordulójának nyitó mérkőzésén Tennessee-ben próbálta meg megszerezni az idei első idegenbeli győzelmét, de nem járt sikerrel. Hiába fordított ugyanis hatpontos félidei hátrányból, az utolsó mezőnygólkísérletét 23–23-nál elrontotta Saun Suisham, míg a Titanstől Rob Bironas nem hibázott. A Steelers szurkolóit az sem vigasztalja, hogy Ben Roethlisberger irányító klubrekordot döntött passzolt yardok tekintetében.
Ben Roethlisberger, a pittsburghiek irányítója a meccs elején Mike Wallace-nak adott 82 yardos touchdownpasszával próbálta meg megadni a meccs alaphangját, de a Titans nem adta olcsón a bőrét, a nagyszünetre 16–10-es vezetést szerzett.
Az első negyed utolsó játékában Tim Shaw blokkolta a pittsburghi Drew Butler puntkísérletét, a Tennessee megszerezte a labdát, és a támadást a Steelers egyyardos vonaláról indítva Jamie Harper révén megszerezte idei első futott touchdownját. Futva ebben a szezonban már csak a St. Louis nem ért el az ellenfelek célterületére.
Rob Bironas, a Titans rúgója megtette a magáét, 47, 38 és 22 yardról sem hibázott, így az első félidőben a jutalomrúgással együtt tíz pontot tett hozzá a hazaiak összterméséhez.
Roethlisberger a fordulás után aztán megdöntötte Terry Bradshaw 27 703 passzolt yardos klubrekordját, amelyet a négyszeres Super Bowl-győztes irányító 1970 és 1983 között 168 mérkőzésen ért el. A kétszeres bajnok Big Bennek ez volt a 119. mérkőzése az NFL-ben, mind a Steelersben.
Pedig a Steelers támadófala gyorsan fogyatkozott, Maurkice Pouncey és Marcus Gilbert is megsérült az első félidőben. A harmadik negyedben Rashard Mendenhall futó szenvedett Achilles-ín-sérülést.
A Steelers nélküle is fordítani tudott, Shaun Suisham mezőnygólja után Baron Batch futó egyyardos TD-jével már a vendégek vezettek 20–16-ra. A záró negyedben a TD-t követő Titans-akciót Lawrence Timmons zárta le azzal, hogy elkapta Matt Hasselbeck passzát. Az ellentámadás során Suisham egyéni karriercsúcsnak számító 52 yardos TD-jélvel a Steeleres hétpontosra növelte az előnyét, és a Tennessee-nek touchdown kellett ahhoz, hogy megtartsa esélyét.
Meg is tartotta, egy remek támadás végén Hasselbeck Kenny Brittet találta meg a célterületben, öt yardos TD-passzt kiosztva az idén először eredményes elkapónak.
23–23-as állásnál alig több mint négy perc maradt hátra. A Steelers támadhatott, de az akció 54 másodperccel a vége előtt elakadt 37 yardra a Titans célterületétől. Suishamen volt a sor, hogy újabb karriercsúccsal 54 yardról betaláljon, de kicsivel rövidebb lett a rúgása, és jöhetett a Titans.
Az akció végén Bironasnak csak 40 yardról kellett betalálnia, és mivel nehezebb feladatot is megoldott már, ez sem esett nehezére, mezőnygóljával 26–23-ra nyert a Titans, amely idei második győzelmét szerezte meg négy vereség mellé. A Steelers 2–3-as mutatóval várja a folytatást.