Pages

Ads 468x60px

Hét eleji jegyzet


Hét eleji gondolatok

Egyre többet lehet olvasni, hallani az American Football Acedemy-ről (AFA). A legfrissebb cikk a témáról az origon megjelent interjú. Emellett a Sport TV január 11-i Mai Helyzet című adásában is készült interjú Tóth Ferenccel, az akadémia vezetőjével. Ez tekinthető meg lejjebb. Úttörő kezdeményezés, nagy lökést adhat a magyar amerikaifutballnak. Legnagyobb sajnálatomra részleteket nem nagyon lehet tudni. A kezdeményezés nagyon is támogatandó és üdvözlendő, bár vannak kétségeim a sikerességét illetően. Amit lehet tudni, az jól hangzik, nagyon kíváncsian várom a fejleményeket. Egyelőre még kicsit hihetetlenül hangzik: Zánkáról az NFL-be?

Vége a válságnak. Már a hozzáértők is megmondták tavaly szeptemberben, remélem a főnököm is olvasta. A magyar csapatok egy része biztos, hiszen páran beújítottak amerikai edzőket. Mégis lehet pénz a magyar amerikai futballban. Félre ne értsen senki, örülök neki. Egyelőre ebben jobban látom a lehetőséget a magyar amerikaifutball fejlesztésére, mint az AFA-ban. Sorrendben a Miskolc Steelers, Békéscsaba Raptors majd legutóbb a Tata Mustangs háza tájáról lehetett olvasni, hogy amerikai edző érkezik a 2011-es idényre. Nézzük, kik ezek az edzők:

Phillip Hilderbrand (Miskolc Steelers): lehet, hogy nem gugliztam elég jól és sajnos az olaszom is gyenge, így a legtöbb információt a Steelers honlapján találtam (interjú és beszámoló az érkezésről). Úgy vélem, az olasz Salento Dragons-tól érkező fiatal edző nagyon sok pluszt adhat az amúgy is lendületben lévő csapatnak.

Tony Simmons (Békéscsaba Raptors): őt azért egy kicsit könnyebb volt megtalálni a neten. Hivatalos info egyelőre csak az, ami a europlayers.com-on megjelent. Nem is sorolnám az NFL veterán Simmons eredményeit, nem nehéz megtalálni. Amit érdemes kiemelni, hogy van már európai tapasztalata, így talán nem fordul vissza a pályáról, mint anno a Cowboys QB igazolása. 2010-et Dániában töltötte elkapóként és támadó koordinátorként. A hírek szerint ezen a héten csütörtökön érkezik. A feladat nem kicsi, felkészíteni a Raptors-t a Divízió I-re. Sok sikert nekik!

Brian Dunlop (Tata Mustangs): róla tudom a legkevesebbet, a Pro Football Magazin cikkén kívül nem találtam semmit. Az biztos, hogy sokat segíthet a tataiaknak, akik eddig csak játékos edzőkkel készültek, bár hozzá kell tenni, úgy is elég szép eredményeket értek el. Lehet, hogy ez az igazolás segítheti őket a továbblépéshez.

Bár általában hosszú ideig tartó munka egy csapat felépítése, magyar viszonyok között egy megfelelő edző rövid idő alat is látványos változásokat érhet el a csapattal és komoly sikereket érhet el.

Sajnos még nem sokat lehet tudni az idei Cellect Arénáról, amely már az ötödik lesz a sorban. Még nem nyilvános a részt vevő csapatok listája, ami biztosnak tűnik, hogy 12 csapat vesz részt idén az egy napos tornán. Nem frissítették még a hivatalos honlapot, tehát még várni kell a biztos információkra. Raptors, Gorillaz, Wolverines, Predators, Wolves, Wolves 2, Sharks, egyelőre ezekről a csapatokról hallottam, ha valaki többet tud, ne tartsa magában.

Extra pontként pedig következzen a hétvége play-e, Mike Williams potya TD-je a Chicago Bears ellen. Sajnálom a cornerback-et.