Pages

Ads 468x60px

Rodney Harrison visszavonult!


A safety máris talált munkát


Egy keményen ütköző safety-vel lett szegényebb az NFL. Rodney Harrison, aki passz-siettetésben, a labdavivő szerelésében és az elkapók levédekezésében egyaránt kiemelkedő volt, 15 évnyi profi karrier után a visszavonulás mellett döntött. A kiváló játékos az NBC-hez megy dolgozni, így Tony Dungy ex-edző munkatársa lesz a "Football Night in America" című műsornál. Az utóbbi időben egyre több pletyka látott napvilágot Harrison visszavonulásával kapcsolatban, amelyek végül igaznak bizonyultak

A 36 éves Harrison az elmúlt 6 szezonban a New England Patriots csapatát erősítette, miután 9 szezont a San Diego Chargers színeiben töltött el. Az egyetlen olyan NFL játékos, aki úgy vonul vissza, hogy a neve mellett legkevesebb 30 sack és 30 interception szerepel, 906 egyedül végrehajtott szerelése pedig az összes defensive back között a legjobb. Bill Belichick vezetőedző kijelentette. „Rodney Harrison a legjobb játékosok egyike, akikkel valaha is dolgoztam. A legnagyobb meccseken, bármilyen helyzetben, minden héten fenomenális volt a játéka.” Mielőtt szabadügynökként a Patriots-hoz került, a Chargers tagjaként kétszer utazhatott el a Pro Bowl-ra.

A Patriots-nál töltött első két éve során szerelések tekintetében a csapat legjobbja volt, minden alapszakasz- és rájátszásbeli meccsen kezdő volt, hozzájárulva a két egymást követő Super Bowl-győzelemhez. A két év rájátszásai során Harrison hat meccs alatt hat interception-t csinált.

2005-ben térdsérülése miatt mindössze 3 meccsen játszott, majd 2006-ban 10 meccsen volt kezdő, a New England védelme ekkor az egész szezon alatt mindössze 10 touchdown-t engedett, ami a mai napig franchise-csúcs. 2007-ben 12 meccsen játszott, 11-szer volt kezdő, és mindhárom playoff-meccsen is kezdőként számítottak rá, ez volt az az év, amikor a Patriots elsőként hozta össze a 16-0-s alapszakaszt. Az elmúlt szezonban Harrison már csak 6 meccsen kezdett, combsérülése véget vetett az idényének.